Ambasadori amerikan kërkon nga Opozita t’i respektojë ligjet

Ambasadori i Shteteve të Bashkuara të Amerikës në Kosovë, Greg Delaëie, ka deklaruar se veprimet e deputetëve të Opozitës dëmtojnë reputacionin e Kosovës dhe qytetarëve të saj.

Lajme

05/12/2015 11:43

Ai ka thënë se njëra prej objektivave të tij është që ta ndihmojë sistemin e drejtësisë, pasi luftimi i korrupsionit është sfidë e madhe dhe, sistemi i drejtësisë në Kosovës është kritikuara shpesh dhe kënaqshmëria e qytetarëve ndaj këtij sistemi është e vogël.

“Zyrtarët e shumë edhe vendor edhe ndërkombëtar na kanë thënë se jo vetëm investitorët e huaj por edhe vet kosovarët hezitojnë të investojnë në Kosovë”, ka thënë ai.

Delaëie shtoi se SHBA do të investojë në vitin e ardhshëm me më shumë se 12 milionë dollarë për ta ndihmuar sistemin e drejtësisë.

“Gjatë dy muajve të shkuar kemi parë ngjarjet në kuvend ku një grup i deputetëve kanë zgjedhur gazin lotsjellës në vend të debatit. Ambasada ime dhe të tjera kanë reaguar duke thënë se kuvendi nuk është vend ku duhet të përdoret gazi lotsjellës”./KP/