Të Infektuar: 8799

Të Shëruar: 4027

Të Vdekur: 249

A është kjo fytyra e vërtetë e Jezusit?

11:30 | 4 Korrik 2020

Shkencëtarët mjekoligjorë besojnë se rikrijuan fytyrën e tij.

Njerëzit kanë pasur gjithmonë nevojë për hyjnitë, një forcë të gjithëpranishme që do të drejtoheshin në vështirësi dhe fuqinë e pashpjegueshme që ata do të falënderonin për të gjitha ato që kanë marrë në jetë, transmeton lajmi.net.

Në ditët e sotme, Jezui është hyjni me më shumë ndjekësit në mbarë globin. Për shekuj me radhë, Ai besohej se ishte një njeri i moshës mesatare bionde, me një fytyrë të drejtë, shpesh me sy blu ose jeshil dhe lëkurë të drejtë.

Evropianët e imagjinuan atë sipas pamjes së tyre, dhe ndërsa pushtuan Tokën, ata e morën këtë besim në kufijtë e rinj. Kështu u përfaqësua në arte gjithashtu.

Ata përdorën teknika mjekoligjore të policisë dhe një teknikë të quajtur antropologji mjekoligjore, për të rikrijuar fytyrën e Jezu Krishtit, ose një njeri që jetonte në zonë në pikën e kohës që besohej se ishte koha e Krishtit.

Sipas artistit mjekësor në pension Richard Neave, një nga shkencëtarët në studim, imazhi që ata morën si rezultat është kufiri i saktësisë që mund të arrihet duke përdorur të dhënat në fjalë.

Me ndihmën e tomografisë së kompjuterizuar, ata krijuan feta të kafkave, dhe më pas përdorën programe të specializuara për të llogaritur matjet e rëndësishme dhe për të hetuar pamjen e muskujve dhe lëkurës.

Në këtë pikë, ata ndërtuan një rindërtim digjital 3D të një fytyre dhe shtuan shtresa balte për të përputhur me trashësinë e indeve të fytyrës, të llogaritur nga softveri.

Ata ndoqën formën e përcaktuar nga muskujt themelorë për të parashikuar formën e hundës, buzët dhe qepallat.

Për detaje në lidhje me flokët, fytyrën dhe sytë, ata studiuan vepra arti nga vendet e ndryshme arkeologjike, konsideruan traditat hebraike të kohës dhe përdornin të dhëna në Bibël.

Neave më parë rindërtoi fytyrat e mbretit Midas të Phrygia dhe mbretit Phillip II të Maqedonisë, babai i Aleksandrit të Madh.

Rezultati i tyre ishte një imazh që është shumë më ndryshe nga imazhi që kemi pranuar si imazhi i Krishtit.

Biri i Perëndisë ka një çehre të rrezitur, sy të lajthisë, fytyrë të gjerë, flokë të shkurtër kaçurela dhe një mjekër me shkurre, karakteristika për të cilat besohet të ketë qenë tipike për hebrenjtë e Lindjes së Mesme në zonën Galilee të Izraelit verior.

Prandaj, Dr Neave theksoi se ky është vetëm një portret i një burri të rritur që jeton në të njëjtën kohë dhe vend si Jezusi. /Lajmi.net/