5 ushqimet që ngrisin humorin tuaj

Që të qëndroni të shëndetshëm duhet të ushqeheni shëndetshëm.

Lifestyle

06/06/2020 17:43

Mund të keni kontrollë në kaloritë që kinsumoni gjatë dietës tuaj çdo ditë që të dukeni më mirë dhe të ndiheni më mirë, transmeton lajmi.net.

Ka ushqime që ju ndihmojnë që të menaxhoni muskujt tuaj, ka ushqime që ju ndihmojnë që të përmirësoni humorin tuaj.

Që të jeni të sigurtë që po ushqeheni me gjërat e duhura që ju ngrisin humorin dhe ndikojnë mirë në shënetin tuaj, lexoni më poshtë disa nga ushqimet e rekomanduara.

Bananet
Bananas: Health benefits, tips, and risks

Nuk duhet të hani banana pasi që të keni konsumuar alkool. Bananet janë të pasura me  vitamin A, vitamin B6, vitamin C, hekur, fibra dhe fosfor.

Më e rëndësishmja, nëse hani banana gjatë ditës ju ndihmonë që të keni një humor më të lartë.

Oysters

Oysters, Despite What You've Heard, Are Always in Season - The New ...

Shpresojmë që jeni një adhurues i ushqimit të detit. Përfititmet që merrni pas ngrënies së oysters janë të shumta.

Ato janë të pasura me zink dhe zinku e ndihmon trurin që të jetë më i “reskët”. Gjithashtu nëse ushqeheni me oysters ju ndihmon që truri jauj të prodhojë kimikate ndihmëse më shpejtë.

Arrat braziliane
Brazil Nuts: The Natural Testosterone Booster | Breaking Muscle

Arrat përmbajnë një sasi të konsiderueshme të seleniumit. Pa selenium jein më afër ndjenjës së lodhjes, ankthit dhe depresionit.

Tërshëra
Slow Motion of Oat Flakes Stock Footage Video (100% Royalty-free ...

Tërshëra ju ndihmojnë që të krijoni një balancë në stomakun tuaj, kjo është arsyeja pse shumë njerëz ushqehen me to pas ushqimit e sidomos nëse kan ngrënë diçka që ka ndikuar keq në organizëm.

Salmon, Mackerel, Sardenje
Best Fish to Eat: 12 Healthiest Options

Këto lloje të peshkut së bashku kanë efekte të njëjta. Kjo sepse të trija janë peshkë që përmbajnë vaj që është shumë i mirë për trurin tuaj. Më shumë se gjysma e trurit është vjam dhe rreth një e treta a vjamit është Omega 3.

Këto lloje peshku janë të pasur më një sasi të mirë me Omega 3. /Lajmi.net/