Të Infektuar: 103.480

Të Shëruar: 90.328

Të Vdekur: 2.118

​BE: Procedura e urgjencës edhe për vaksinat në pritje të miratimit

19:09 | 3 Mars 2021

Autorizimi i urgjencës i BE-së për vaksinat, përveç rregullimeve për variantet, mund të ketë të bëjë edhe me serumet e reja që janë tashmë pjesë e strategjisë së Bllokut, por që ende duhet të miratohen, sipas burimeve në Bruksel.

“Komisioni Evropian po punon në lidhje me hipotezën, që, megjithatë, paraqet pengesa ligjore”, thanë burimet evropiane.

Përveç vaksinës “Johnson & Johnson”, që mund të marrë miratimin urgjent nga EMA më 11 mars, programi i BE-së, ende për t’u aprovuar, përfshin “Curevac” dhe “Sanofi”, si edhe dy kontrata të tjera që priten të nënshkruhen me “Novavax” dhe “Valneva”.