Kriza politike – Lajmi.net

Fatmir Haxholli: Blerja e kohës është në funksion të amortizimit të rezultatit të pakënaqshëm të PAN-it e LAA-së

Në këtë intervistë për Gazeta e Re, politologu, Fatmir Haxholli ka folur për bllokadën e krijuar pas zgjedhjeve të parakohshme parlamentare të 11 qershorit, respektivisht për zgjedhjen e institucioneve të reja, mundësitë e koalicioneve të reja, ndikimin e zgjedhjeve lokale në formimin e institucioneve, partneritetin e bashkëpunimin mes koalicionit LAA dhe Lëvizjes Vetëvendosje si dhe mundësit e ripërsëritjes së ikjeve masive të qytetarëve të Kosovës....

28 August, 2017Lexo më shumë

Kosova rrezikon humbjen e 300 milionë eurove, shkaku i bllokadës politike

Mos konstituimi i institucioneve të vendit tash e tre muaj po paraqet implikime të shumëfishta negative në ekonominë e Kosovës. Mos rishikim i buxhetit, mund t’i shkaktojë humbje direkte rreth 200 milionë euro, rritja ekonomike do të jetë përgjysmë më e vogël, por gjithashtu Kosova po i humb 75 milionë euro nga Fondi Monetar Ndërkombëtar (FMN) dhe Banka Botërore (BB)....

27 August, 2017Lexo më shumë

Qytetarët, të zhgënjyer me Kuvendin

Dështimi i përbërjes së re të Kuvendit të Kosovës që në gjashtë seancat e thirrura të zgjedhë kryetarin dhe nënkryetarët e këtij institucioni, nga qytetarët shihet si problematikë që ndikon drejtpërsëdrejti në jetën e tyre....

27 August, 2017Lexo më shumë