Kosovë – Lajmi.net

Zv/ndihmës sekretari i NATO-s: KFOR-i vazhdon historinë në Kosovë

Zëvendës Ndihmës Sekretari i Përgjithshëm për Diplomaci Publike, Tacan Ildem, ka thënë se KFOR-i do të vazhdojë të jetë i pranishëm në Kosovë. Ai gjatë një vizite në Beograd ka theksuar, se janë të gatshëm të vazhdojë të operojnë në gjithë territorin e Kosovës, transmeton lajmi.net. Ildem ka kërkuar që Serbia të vendos në rrugën […]...

16 November, 2017Lexo më shumë

‘Rasti Lumezi’, një goditje e re për drejtësinë në Kosovë

Imazhi i institucioneve të drejtësisë në Kosovë, ka marrë këto ditë edhe një goditje të re. Pas raporteve vlerësuese nga organizata vendore e ndërkombëtare, përfshirë edhe raportet e progresit të Komisionit Evropian, ku kritikohet performanca e prokurorisë dhe gjyqësorit, këto ditë, protagonist i zhvillimeve, që u vlerësuan aspak të mira për imazhin e sistemit të drejtësisë, ishte vet Kryeprokurori i Shtetit, Aleksandër Lumezi. Ai akuzohej nga ish-rektori i Universitetit të Prishtinës dhe ish-kryetari i Gjykatës Kushtetuese, Enver Hasani se e kishte falsifikuar provimin e jurisprudencës....

16 November, 2017Lexo më shumë

Vuçiq: Kam kërkuar që NATO të mos pakësojë praninë e saj në Kosovë

Kryetari i Serbisë, Aleksandar Vuçiq, në takimin e sotëm me Sekretarin Gjeneral të NATO-s, Jan Stoltenberg, në Bruksel, ka kërkuar që forcat e NATO-s të vazhdojnë të qëndrojnë në Kosovë....

15 November, 2017Lexo më shumë
end focus_list flright fmm -->