Opinion – Page 17 – Lajmi.net

Aktuale

Bill Clinton, fitues i zgjedhjeve të 8 qershorit

Është koha që Qeveria dhe të gjitha institucionet e tjera të Kosovës, të bëjnë gjithçka që qytetarët e Kosovës të jetojnë më mirë....

21 May, 2014Lexo më shumë

Durimi me afat të skaduar

Prej 8 qershorit e tutje, nuk do të ketë më kurrfarë argumenti ngushëllues për qytetarin mesatar të Kosovës....

15 May, 2014Lexo më shumë

Nga Kievi në Hanoi, me fqinjët e “Ariut” dhe “Tigrit”

Për shkak të agjendës, javët e fundit më është dashur të udhëtoj në Kiev dhe në Hanoi, dhe kanë qenë dy udhëtime që më kanë zbuluar shumë gjëra. Ukraina është një fuqi e mesme, që jeton pranë një ariu gjigant, dhe Vietnami është një fuqi e mesme që jeton pranë një tigri gjigant....

14 May, 2014Lexo më shumë

Mos raftë me harru!

Do të ishte mrekulli e dorës së parë nëse zgjedhjet e qershorit të këtij viti, do të jenë të lira, demokratike dhe të organizuara mirë....

8 May, 2014Lexo më shumë

Kush merr vendime këtu?

Jemi mjeshtër, nëse diç e tillë mund të kualifikohet si mjeshtri, të sjelljes së vetvetes në situatë kur nuk zgjedh midis dy të mirave, por midis dy të këqijave....

30 April, 2014Lexo më shumë

Déjà vu për sigurinë e Evropës – Ukraina dhe Kosova

Pyetja relevante nuk duhej të ishte se a i ngjanë Krimea Kosovës apo jo. Por, se si të mbrohet Kosova nesër nga Serbia nëse një kryeministër serb i hapet mundësia për t’a okupuar atë ose një pjesë të saj ashtu si bëri Putini në Krimea....

27 April, 2014Lexo më shumë

Java më e rëndë politike

Kur punohet mbrapsht, vetëm fati njeh përfundimet e mbara dhe të mira. E në politikën vendore, mbrapshtia është veçoria mbizotëruese....

21 April, 2014Lexo më shumë

Ligji i domosdoshmërisë

Poqëse mbledhim mend prej përvojës sonë të rëndë, vendimi për krijimin e Gjykatës Speciale do të duhej të ishte i fundit kur detyrohemi të marrim vendime të këtilla....

16 April, 2014Lexo më shumë

Rrëfimi imagjinar për realitetin kosovar

Shumë, tepër shumë është që 15 vjet më pas, shumica dërrmuese e temave që mbizotërojnë politikën kosovare kanë rrënjët e tyre në vitet e luftës. ...

9 April, 2014Lexo më shumë

Problemet ekonomike të Turqisë

Nëse ka një mësim që duhet mësuar nga eksperimenti politikës monetare të Turqisë, është se rregullimi i kujdesshëm vendor dhe mjetet e politikës monetare duhet të shihen si plotësime, jo zëvendësime, për menaxhimin e rrjedhjes së kapitalit....

8 April, 2014Lexo më shumë

Në mes të dështimit dhe mrekullisë

Vetëm mrekullia mund të shpëtojë politikën kosovare prej dështimit të madh, në prag të zgjedhjeve të reja parlamentare....

2 April, 2014Lexo më shumë

S’të pyet njeri!

Reagim lidhur me letrën e Rexhep Qoses dërguar administratës së Akademisë dhe medieve, me kërkesën që emri i tij të mos përfshihet në Fjalorin Enciklopedik të Kosovës....

29 March, 2014Lexo më shumë

Kosova dhe Paqja e Ftohtë ndërkombëtare

Kosova shënoi Fundin e krizës më të madhe të Evropës, e cila shpërtheu pas mbarimit të Luftës së Ftohtë, ndërsa Krimea, qëndron në fillim të një krize evropiane, e cila i ngjanë një Paqe e Ftohtë në raportet midis Perëndimit dhe Rusisë. ...

26 March, 2014Lexo më shumë

Qasje e re për matjen e ekonomisë

Zhvillimet në teknologji e nxisin nevojën për matës të ri të rritjes ekonomike, të cilat marrin parasysh llojet e reja të ndërmarrësisë....

24 March, 2014Lexo më shumë

Pesë detyrat e Qeverisë së re të Kosovës

Qeveria dhe Kuvendi i ardhshëm i Kosovës do të detyrohen të ndërmarrin veprime që do ta sigurojnë qëndrueshmërinë afatgjatë të shtetit të Kosovës....

19 March, 2014Lexo më shumë

Historia sekrete e krizës financiare

Siç tregon historia sekrete e vitit 2008, me rëndësi në ekonominë globale është se kush ka qasje në Rezervën Federale të SHBA've....

17 March, 2014Lexo më shumë

Kosovo-fobia dhe Kombëtaro-mania

Jam gëzuar fort për daljen zyrtarisht në fushën e lojës falë FIFA-s të Kombëtares së Kosovës. Kanë marrë goditje një herë e mirë për këtë, të gjithë Kosovo-fobistët dhe Kombëtaro-manistët. Për fat të keq janë shqiptarë. Kryesisht shqiptarë të Shqipërisë, e aty – këtu edhe shqiptarë të Kosovës. Natyrisht dhe mijëra e mijëra serbë. Ndoshta […]...

17 March, 2014Lexo më shumë

Barra e provës së ushtrisë

Sigurisht që është mirë që Kosova do t’i ketë forcat e veta të armatosura. Mirëpo, shumëçka tjetër mbetet e paqartë sepse qëllimisht e pasqaruar. ...

13 March, 2014Lexo më shumë

Sundimi i Ligjit të Paradoksit

Rrëfimi për Burgun e sigurisë së lartë është një dëshmi fare e qartë e problemeve reale me të cilat ballafaqohen drejtësia dhe gjyqësia në Kosovë....

12 March, 2014Lexo më shumë

Rajonalizmi evropian

Rajonalistët argumentojnë se njësitë sub-shtetërore duhet të fitojnë shumë prej përgjegjësive që mbahen nga qeveritë qendrore. Rajonalizmi nuk është thjesht një dëshirë e zjarrtë për një identitet të dallueshëm por ka një komponent të fuqishëm praktik....

10 March, 2014Lexo më shumë

Dizintoksimi nga Krimi

Çfarë po ndodh me këtë epidemi dramatike të shpërthimeve me tritol në vendin tonë? ...

8 March, 2014Lexo më shumë

Në kujtim të Lavdisë së Jasharajve

Fatmir Sejdiu sjell rrëfimin e vet për ditët e rënda të Kosovës, të marsit të vitit 1998. Për fillimin e atij viti me një sulm ndaj Jasharajve dhe për marsin e sakrificës dhe lavdisë së Jasharëve. ...

5 March, 2014Lexo më shumë

Nacionalizmi i vitit 2014

Në atë ditën e madhe, të 17 shkurtit të vitit 2008, respekti për Adem Jasharin u shpreh edhe me atë porosinë mbresëlënëse: Bac, u kry! Fatkeqësisht, tash del që ka edhe shumë punë për t’u bërë. ...

5 March, 2014Lexo më shumë

Disa koncepte për precizitetin gjuhësor të Unionit Evropian

Mbi etimologjinë, linguistikën dhe diskursin publik në gjuhën shqipe të përdorimit të saktë të gjuhës traktatore – Union Evropian. ...

4 March, 2014Lexo më shumë

Përse duhet rinovuar PD?

Suksesi i çdo drejtuesi të ri ekipi, sportiv apo politik, varet nga zgjedhja që bën dhe aftësia për ta përshtatur atë me zhvillimet në vend....

3 March, 2014Lexo më shumë

Të provokosh tensione sociale në Shqipëri

Qeveria duhet të mos e shpërfillë, aq më keq, ta provokojë, kontekstin social, pasi nga tensionimi i tij e para që humbet është vetë Qeveria....

28 February, 2014Lexo më shumë

Paralelet e gabuara politike

Nuk është vetëm pavarësia e Kosovës e pakthyeshme. E pakthyeshme është në përgjithësi, historia dhe politika në një shoqëri. ...

26 February, 2014Lexo më shumë

Pse duhet të investohet në Kosovë

Fjala e Kryeministrit Hashim Thaçi në konferencën e 7-të të Kryeministrave të vendeve anëtare të Bankës Europiane për Rindërtim dhe Zhvillim....

24 February, 2014Lexo më shumë

Me kë duhet krahasuar Lulzim Basha?

Basha nuk është modeli i Berishës dhe nuk ka asnjë shans t’i ngjajë; por nuk më duket se bën ndonjë përpjekje për t’u distancuar apo për të krijuar me qëllim një model të ndryshëm nga ai. ...

24 February, 2014Lexo më shumë

2014

Ata qe mendojnë se dilema midis Revolucionit dhe Zgjedhjeve është e tepërt, gabojnë keq. Ja një përpjekje për të shpjeguar se pse përgjigja nuk guxon të jetë e thjeshtë....

19 February, 2014Lexo më shumë

A mjafton vetëm fitorja?!

Kryetari i partisë, Hashim Thaçi, ka përkrahjen tonë absolute edhe për një mandat qeverisës katër vjeçar. PDK ka eksperiencën e mbi gjashtë viteve qeverisjeje të suksesshme në vend....

19 February, 2014Lexo më shumë

Vlera e Shtetit

Shkurt e shqip, ne ende nuk jemi të gatshëm të flasim ndershëm, sinqerisht, pa zemërim dhe pa ekzaltim, për shtetin e Kosovës, as në ditëlindjen e tij....

19 February, 2014Lexo më shumë

6 vjetori, reflektim dhe detyrim për shtetin

Demokracia parakupton dhe kërkon pjesëmarrje kontributive të gjithësecilit. Arritjet në këtë drejtim, dëshmojnë për hedhjen e themeleve të demokracisë....

15 February, 2014Lexo më shumë

Kristofer Kolombo: Zbuluesi i Kosovës

Kolombo nuk diti kah po shkon, nuk diti as ku mbërriti, dhe të gjitha i bëri në llogaritë e tjetërkujt. Mësimi i tij është shumë aktual në Kosovë....

14 February, 2014Lexo më shumë

Leksioni i studentëve për opozitën

Sa për opozitarët e LDK-së dhe AAK-së, edhe atyre studentët po ashtu ua dhanë një leksion të vlefshëm: kur nuk e ke ndërmend ta rrëzosh Thaçin s’e heq dot as Gashin! ...

12 February, 2014Lexo më shumë

Kryetar dhe Kryegënjeshtar

Pse Kryesia e sotme e Akademisë i nënshkruan kaq lehtë intrigat, rrenat dhe denoncimet e Kryerrencit të saj tani kryetar i Akademisë? ...

11 February, 2014Lexo më shumë

Fatkeqësisht përbaltim gjithçka me të cilën s’pajtohemi

Ajo që me të vërtetë më shqetëson më shumë është pikërisht mungesa e kulturës së përballjes me argumentin e kundërt....

10 February, 2014Lexo më shumë

Pafuqia e të gjithëve

Është vështirë të besohet që në Universitet do të ndodhë nisja e ndreqjes, nëse prishja është tipari mbizotërues në politikën dhe në shoqërinë kosovare....

9 February, 2014Lexo më shumë

Ta lëmë mënjanë të vërtetën e zbuluar

M'u desh t’i fërkoj sytë ë Konferencën e Sigurisë në Munih, ku pamja më e jashtëzakonshme ishte ajo e Ivica Daçiqit, Kryeministrit serb, dhe Hashim Thaçit, Kryeministrit të Kosovës, të ulur së bashku në të njëjtën skenë, plot buzëqeshje......

7 February, 2014Lexo më shumë

Uji i qytetarëve dhe zjarri politik

Zyrtarët zgjedhen, me votën e qytetarëve të Kosovës, për t’i zgjidhë telashet e qytetarëve, e jo për t’i prodhuar ato. ...

5 February, 2014Lexo më shumë

Marshi i Pestë

Për t’u vënë në marshin e pestë, Universiteti i Prishtinës duhet të hapet ndaj vlerave civilizuese dhe trendëve bashkëkohorë. Këtë e mundëson dija, vullneti dhe teknologjia, por më shumë liria intelektuale, që në Kosovë rri e mpirë, si e kafshuar nga gjarpri....

3 February, 2014Lexo më shumë

Ujkun e kemi prapa derës

Vetë fakti që nuk është bërë temë shqetësimi primar rreziku që mund t’i sjellë një shoqërie qenia e pjesës më të madhe të ekonomisë së saj kriminale, flet shumë....

3 February, 2014Lexo më shumë

Kosova më nuk është ”fëmijë i vogël”

Përkundër të qenit e re si komb, Kosova tashmë po hyn në fazën e ardhshme të zhvillimit. Përkundër sfidave dhe mundësive, Kosova më nuk është ''fëmijë i vogël''. Shteti më i ri në Evropë po rritet....

1 February, 2014Lexo më shumë
 

Fotolajm

“Kulturë boksi” përpara Ministrisë së Kulturës në Prishtinë /FOTO
Foto, aparati për matjen e fuqisë së goditjes përpara Ministrisë së Kulturës në Prishtinë /lajmi.net ?>
 

ke nje LAJM

Jeni në vend të ngjarjes, apo dëshironi ta ndani ndonjë storie me të tjerët?

Klikoni në butonin më poshtë

DËRGO
 

Lojëra

  • Play World Soccer Champion
  • Play Bow Master
  • Play 8 Ball Pool
  • Play Bubble Trouble