Zaev: Nga sot, Republika e Maqedonisë së Veriut

19:10 | 12 Qershor 2018

Kryeministri i Maqedonisë, Zoran Zaev, ka njoftuar për emrin e ri të Maqedonisë.

“Sot është një ditë me e mirë për Maqedoninë, më shumë perspektivë dhe ditë më të mira për Maqedoninë po vijnë. Kemi një marrëveshje historike mes Greqisë dhe vendit tonë.

Me këtë marrëveshje do të kemi identitetin, gjuhën dhe kulturën tonë. Nga sot e tutje nuk do të quhemi më FYROM-as, por maqedonas. Nga sot emri i ri i do të jetë Republika e Maqedonisë së Veriut, nacionaliteti maqedonas, gjuha maqedonase dhe po ashtu do të përkthehet në të gjitha gjuhët e botës”, ka thënë kryeministri i Maqedonisë, Zoran Zaev.