Wi-Fi’ja e fqiut po e dobëson rrjetin tuaj – ja si ta rregulloni këtë problem

18:05 | 10 Maj 2019

Nëse rrjeti juaj i WiFi-së është duke u ngadalësuar në shtëpinë tuaj, kjo mund të ndodh ngase fqinjtë po përdorin të njëjtin kanal si ju.

Ndonëse nuk jeni të kyçur në të njëjtin rrjet me ta, ata mund të krijojnë interferenca në pajisjet tuaja, transmeton lajmi.net.

Ja si ta rregulloni këtë problem përmes ‘iPhone’-it:

Paraprakisht, ju duhet të keni të instaluar aplikacionin ‘AirPort Utility’, të cilin mund ta gjeni në dyqanin e aplikacioneve të pajisjes. Më pas, lëshojeni opsionin ‘WiFi Scanner’ në ‘Settings’.

Hapeni aplikacionin dhe filloni të skanoni Wi-Fi’në e shtëpisë suaj. Në momentin kur janë të përdorura 5 kanaleve, atëherë ndërrojeni atë.

Ndiqeni videon nëse hasni ndonjë problem. /Lajmi.net/