“Vjedhje patriotike”, përvetësuan 7 milion euro të destinuara për Kosovën

Prokuroria serbe për Krim të Organizuar ka përgatitur aktakuzë për Nebojsha Çoviqin, ish kreu i Qendrës Koordinuese për Kosovë dhe Metohi në qeverinë e Serbisë. Ai dhe pesë persona të tjerë dyshohet se kanë keqpërdorur rreth 7 milion euro, të destinuara për blerjen e banesave dhe objekteve të ndërtimit për personat e zhvendosur nga Kosova. 

Lajme

12/09/2014 19:19

Urdhër hetimi për gjashtë të dyshuarit, përfshinë hetimin për periudhën gjatë viteve 2003, 2004 dhe 2005, me pretendimin se janë përvetësuar më shumë se 850 milion dinar (rreth 7 milion euro). 

Hetimi për krim të organizuar i Prokurorisë serbe ka vazhduar për disa vite. Ai përfshin ndërtimin e katër ndërtesave të banimit, në veri të Mitrovicës. (lajmi.net)