Videoja që argumenton më së miri se Toka është e rrumbullakët

22:39 | 14 Prill 2019

Disa vjet më parë u raportua nga krijuesi i filmit, Anthony Powell, se ekziston një mënyrë e lehtë, objektivisht e provueshme për të demantuar teorinë e formës së rrafshtë të Tokës.

Argumenti është vetë fakti se si polet e Veriut dhe Jugut përjetojnë një fenomen në të cilin dielli ose qëndron në qiell ose qëndron jashtë qiellit në dritë ose në errësirë për periudha të gjata kohore, transmeton lajmi.net.

Një video vëren se në verën e Antarktikut nga fundi i tetorit deri në fund të shkurtit, është ditë konstante në kontinent me diellin prezent mbi horizont për 24 orë në ditë.

Ndiqeni videon për ta kuptuar më mirë argumentin. /Lajmi.net/