Veturat më të sigurta gjatë aksidenteve në komunikacion

Instituti amerikan i Sigurisë së Trafikut në Autostradë (IIHS) ka publikuar një studim që konfirmon se automjetet më vdekjeprurëse në rrugë janë thjesht makina të vogla.

Auto & Tek

08/06/2020 17:57

Sipas rezultateve të tyre, “15 nga 20 modelet e makinave me vdekjet më të larta në aksidente rrugore për vitin 2017 ishin makina të vogla”.

Sipas të njëjtit studim, veturat e vogla kanë mesatarisht 82 vdekje për milion automjete, ndërsa në rastin e SUV-ve të mëdhenj niveli i vdekshmërisë është vetëm 15 për milionë automjete në vit.

Është interesante që VW Golf në rrugët amerikane është në grupin më të mirë pa vdekje të raportuara.

Një përjashtim tjetër pozitiv është Nissan Leaf me një rezultat po aq të mirë.

Nga ana tjetër, shumë më keq është Ford Fiesta (sedan) me 141 vdekje për milion automjete. Pasohet nga Hyundai Accent (116) dhe Chevrolet Sonic (98) dhe Nissan Versa Note (96).