Vështirësia në frymëmarrje është një sinjal i rëndësishëm i sëmundjes së mundshme

Vështirësia në frymëmarrje është një simptomë që shpesh anashkalohet se çfarë mund të jetë dështimi i zemrës ose COPD (Sëmundja Pulmonare Kronike Obstruktive).

Lifestyle

05/06/2020 18:00

Hulumtimet e reja tregojnë se me ndërhyrjen e hershme, pacientët mund të shmangin vuajtjet dhe nevoja për shtrimin në spital, transmeton lajmi.net.

“Fakti që njerëzit nuk kërkojnë këshilla mjekësore për vështirësitë në frymëmarrje shpesh është për shkak të njerëzve që shoqërojnë simptomat e tyre me procesin natyror të plakjes.

Por nëse vini re se keni përvojë të shtuar në frymëmarrje gjatë ushtrimit, duhet të kërkoni kujdes mjekësor”, deklaron Nasser Ahmadi, studiues në Akademinë Sahlgrenska dhe specialist në kardiologji dhe mjekësi të përgjithshme në Capio Medical Center në Orust, transmeton lajmi.net.

Ai studioi vështirësitë me frymëmarrjen në disa studime me modele të ndryshme studimi dhe popullsi studimi, shkruan alternative medicine.

Një studim ishte i bazuar në popullatë dhe kishte rreth 1 mijë pjesëmarrës, ndërsa një tjetër kishte rreth 100 pacientë që kërkuan këshilla mjekësore për marrjen e frymës së tyre në ambientin parësor të kujdesit shëndetësor.

Nuk përfshin pacientë me gulçim akut, të cilët mund të zhvillohen brenda disa ditësh dhe gjithmonë duhet të trajtohen menjëherë. Përkundrazi, përqendrimi është në gulçimin kronik dhe të rriturit që kërkuan kujdes pasi kishin gulçim për gjashtë javë ose më shumë. /Lajmi.net/