Vazhdojnë të rriten çmimet e naftës

Çmimet e naftës u rritën të hënën mes shqetësimeve për furnizim të shtrënguar të naftës për shkak të tensioneve në Lindjen e Mesme dhe Luftës Rusi-Ukrainë. Standardi ndërkombëtar i papërpunuar Brent u tregtua me 87.24 dollarë për fuçi në orën 9:31 të mëngjesit me orën lokale (0631 GMT), një rritje prej 32% nga çmimi i…

Lajme

01/04/2024 16:09

Çmimet e naftës u rritën të hënën mes shqetësimeve për furnizim të shtrënguar të naftës për shkak të tensioneve në Lindjen e Mesme dhe Luftës Rusi-Ukrainë.

Standardi ndërkombëtar i papërpunuar Brent u tregtua me 87.24 dollarë për fuçi në orën 9:31 të mëngjesit me orën lokale (0631 GMT), një rritje prej 32% nga çmimi i mbylljes prej 86.96 dollarë për fuçi në seancën e mëparshme tregtare.

Standardi amerikan Ëest Texas Intermediate (ËTI) u tregtua me 83.42 dollarë për fuçi në të njëjtën kohë, një rritje prej 0.30% nga seanca e mëparshme që u mbyll me 83.17 dollarë për fuçi.

Ndërsa konflikti midis Izraelit dhe Palestinës dhe lufta Rusi-Ukrainë vazhdon, shqetësimet globale të furnizimit me energji janë vënë në rrezik, duke i shtyrë çmimet më të larta.