Ura më e gjatë në botë për këmbësorë

Ura më e gjatë në botë është 494 metra.

Fun

10/11/2017 09:10

Këmbësorët janë të ftuar që të ecin nëpër një rrugë të ngushtë.

Ura ndodhet në Aplet Zvicrane, pranë fshatit Randa. Ka rekord botëror për gjatësi, duke mbuluar plot 494 metra dhe lidh linjat Grachen dhe Zermat, shkruan theguardian, transmeton lajmi.net

Ura është e ndërtuar nga çeliku, shkon në mes 1.600 m dhe 2.200 m mbi nivelin e detit, duke zëvendësuar kështu urën e mëparshme e cila ishte dëmtuar nga rënia e shkëmbinjve.

Çuditërisht, inxhinierëve iu deshtën vetëm dhjetë javë për të ngritur urën. /Lajmi.net/The bridge seen stretching across the valley.A view of the bridge from above.