Tre gjëra që s’duhet t’i thuash pas seksit

Oksitocin – i njohur gjithashtu edhe si hormon, lirohet në tru gjatë dëshirës së madhe për të bërë seks me partnerin, thotë autori i studimit Amanda Denes. Megjithatë, testosteronet besohet se janë shkaktare të shfaqjes së efektit të oksitocinës, sipas studimit. Kështu që përderisa truri i saj është ende pa gjumë, sistemi juaj është duke…

Lifestyle

07/03/2014 21:25

Oksitocin – i njohur gjithashtu edhe si hormon, lirohet në tru gjatë dëshirës së madhe për të bërë seks me partnerin, thotë autori i studimit Amanda Denes.

Megjithatë, testosteronet besohet se janë shkaktare të shfaqjes së efektit të oksitocinës, sipas studimit. Kështu që përderisa truri i saj është ende pa gjumë, sistemi juaj është duke u ngadalësuar dhe duke rrëshqitur shpejt në gjumë.

Nëse ju ndodh që pas seksit të fitoni një energji për të biseduar në shtrat, evitoni këto tre gjëra:

1. Ky ishte seksi më i mirë që kam pasur ndonjëherë!

Sigurisht që nuk e mendoni me të vërtetë, por ta krahasosh atë me partneret e kaluara vetëm pasi që bëtë seks, do të jetë shumë keq për të.

2. Zgjati më shumë se zakonisht sonte, je mirë?

Gratë kanë tendencë të ndihen veçanarisht të prekshme gjatë seksit, kështu që kritikat për të munden vërtetë ta lëndojnë atë, thotë Denes.

3. Sa herë e ke bërë më herët?

Të bësh këtë pyetje e bën atë të duket sikur ju jeni ai që duhet dhënë komplimente për punen e saj. Nëse jeni me të vërtetë të interesuar që të bëni një përmbledhje, kërkoni një mënyrë më produktive.

Si për shembull: “Më trego dy gjëra që të pëlqyen gjatë seksit dhe dy gjëra që nuk të pëlqyen”. Në këtë mënyrë ju do të mund të merrni një reagim vërtetë më të mirë.