Të Infektuar: 1147

Të Shëruar: 874

Të Vdekur: 30

Transgjinorja e parë me vaginë të bërë prej lëkura e peshkut

19:11 | 16 Maj 2019

Një grua transgjinore ka bërë vaginën prej lëkurës së peshkut.

Sipas kirurgëve, Maju, 35-vjeçare, falë kësaj ka pasur shansin të ketë një jetë të kënaqshme seksuale dhe të ketë vetëbesim më të lartë, falë lëkurës së krijesës së detit, transmeton lajmi.net.

Procedura shumë komplekse, e quajtur neovaginoplastikë, përdori një kallëp akrilik në formë tubash të mbështjellë me lëkurën e peshkut të ujërave të ëmbla në formën e një proteze biologjike për të rindërtuar dhe zgjeruar kanalin vaginal në një operacion tre orësh më 23 prill.

Procesi përfshinte futjen e dy moldave të veçanta për të krijuar vaginën e re.

Profesor Leonardo Bezerra tha për FocusOn News: “Ne ishim në gjendje të krijojmë një vaginë të gjatësisë fiziologjike, si në trashësi edhe në gjerësi”.

Pajisja mund të hiqet pas një periudhe të caktuar dhe të vendoset prapë. /Lajmi.net/