Tingulli i “frikshëm” që u dëgjua në tërë planetin

Valët sizmike misterioze të mbledhura nga stacionet e monitorimit nga Madagaskari në Kanada kishin më shumë të ngjarë të shkaktohen nga një vullkan nën shtratin e detit, pohon një ekspert i tërmetit.

Fun

29/11/2018 23:00

Teoritë se çfarë e shkaktoi zhurmën e fshehtë shkonin nga një tërmet i ngadaltë në një sërë meteoresh të pazbuluar.

Por një shkencëtar që ka studiuar listat tha MailOnline se dridhja ishte ‘pothuajse me siguri’ e shkaktuar nga një shpërthim vullkanik nënujor të nivelit të ulët në verilindje të Mayotte.

Universiteti i Plymouth Geology Graduate dhe Themeluesi i Buletinit të Tërmeteve në Mbretërinë e Bashkuar Jamie Gurney thanë se nuk kishte asnjë ide nëse një sinjal i ngjashëm global i kësaj natyre ishte vërejtur ndonjëherë.

Shkencëtarët po punojnë për të kuptuar se çfarë nxiti valët misterioze në atë ditë. /Lajmi.net/