Testi i librit: Zhanri i preferuar i librit tregon personalitetin tuaj

Për të kryer këtë test, thjesht lexoni profilin që korrespondon me zgjedhjen tuaj. Mënyra e përsosur për të kuptuar se kush jeni në të vërtetë.

Fun

14/10/2021 10:38

Ata që i duan librat e dinë shumë mirë se si leximi është një mënyrë për të udhëtuar me imagjinatë dhe për të përjetuar të gjitha llojet e përvojave. Një mënyrë për t’u larguar nga e tashmja, për të njohur personazhe ndryshe të vështira për t’u takuar dhe për të mësuar kultura të reja, zakone, receta dhe mënyra jetese.

Leximi është padyshim një mënyrë e thjeshtë dhe e menjëhershme për t’u pasuruar, por edhe për të bërë një shikim të shëndetshëm brenda vetes. Shpesh, në fakt, gjithmonë zgjedhja e një zhanri të përcaktuar mirë mund të zbulojë disa aspekte të personalitetit, përndryshe të vështira për t’u kuptuar.

1 – Me detektivë

Nëse librat e verdhët bien në sy midis zhanreve tuaja të preferuara, ju jeni padyshim një person me një mendje të mprehtë dhe vazhdimisht në nevojë për të matur veten me dikë ose diçka. Edhe kur zgjidhni të relaksoheni, ndjeni nevojën për të testuar zgjuarsinë tuaj në mënyrë që të kuptoni se sa shkëlqyes jeni në të vërtetë.

Prandaj i juaji është një personalitet që tenton të dallohet shumë dhe që bazuar në mënyrën se si vendosni të menaxhoni gjithçka mund të jetë i këndshëm, ose i patretshëm për të tjerët. Veçantia varet nga mënyra juaj e trajtimit me të tjerët.

Përveç kësaj, ju jeni padyshim një person me vetëbesim, por me momente pasigurie që mund të komplikojnë jetën tuaj. Kjo është arsyeja pse gjithmonë duhet të keni pranë vetes njerëz të cilëve mund t’u besoni dhe tek të cilët mund të mbështeteni në kohë nevoje. Një kërkesë që nuk e bëni kurrë hapur por që ata që ju njohin mirë, jua njohin dhe jua përmbushin.

2 – Romancat

Nëse romancat janë ndër zhanret tuaja të preferuara, ju jeni një person me shumë imagjinatë. Përmes leximit ju jeni në gjendje të fluturoni drejt botëve të tjera në të cilat zakonisht zhyteni plotësisht.

Jashtë librave, ju jeni pra një ëndërrimtar i madh, i cili e do dashurinë dhe beson në të dhe, mbi të gjitha, ju adhuroni fundin e lumtur që kërkoni në të gjitha leximet tuaja, duke shpresuar që të jeni në gjendje ta shijoni atë edhe në realitet. Të ëmbël siç duhet, ju jeni gjithashtu persona të vendosur, që i dini gjërat tuaja dhe që gjithmonë dëshmoheni të aftë për t’u përballur me çdo situatë të mundshme.

Me krijimtarinë, ju dini si të pohoni dhe kuptoni veten nga të tjerët. Dhe për këtë ju jeni shumë të dashur nga ata përreth jush. Qëndrimi juaj kaq kompleks ju bën një person që intrigon shumë të tjerët dhe për këtë arsye tentoni të jeni shumë të suksesshëm.

3 – Fantazi

A e doni fantazinë më shumë se çdo gjë tjetër? Atëherë ju jeni një person që ka një nevojë të vazhdueshme për t’u distancuar nga bota. Dhe nëse mund ta bëni atë në një mënyrë të thjeshtë si të lexoni një libër të mirë, ndiheni më të sigurt.

Në jetën e përditshme ju pëlqen të tregoni vetëm disa aspekte të karakterit tuaj, duke i rezervuar të tjerat për ata që tregojnë se duan vërtet t’ju njohin. Për këtë arsye, ju nuk jeni gjithmonë popullor me të gjithë. Sidoqoftë, është një problem që nuk ju prek sepse ajo që ka rëndësi në sytë tuaj është vetëm mendimi i atyre që doni.

Të gëzuar dhe plot diell, ju gjithashtu mund të jeni veçanërisht seriozë dhe ndonjëherë edhe ju bini në një lloj pesimizmi që nuk ju ndihmon. Gjë nga e cila mund të shëroheni falë leximeve tuaja.

4 – Historik

Nëse në jetë preferoni libra historikë, sigurisht që jeni shumë të lidhur me realitetin. Dhe edhe nëse ju pëlqen të udhëtoni në të kaluarën me imagjinatën tuaj, ju keni një racionalitet të pazakontë që përzihet mirë me aftësitë tuaja analitike.

Në jetë ju pëlqen të përqafoni të gjitha llojet e përvojave. Dhe kjo ju jep një qetësi të caktuar. Në të njëjtën kohë, megjithatë, ju jeni gjithashtu metodikë dhe të etur për të pasur pika fikse që vazhdimisht i kërkoni dhe pa të cilat keni tendencë të nervozoheni.

Marrëdhënia juaj me të tjerët është mjaft e mirë. Por ju mund të ndiheni mirë vetëm me ata që i konsideroni të ngjashëm me ju. Me të tjerët, në fakt, ju bëni një përpjekje të caktuar si për t’u hapur ashtu edhe për ta bërë veten të kuptueshëm. Kjo është arsyeja pse ndonjëherë mund të dukeni të pa shoqërueshëm. Një problem që për fat nuk vërehet gjithmonë nga të tjerët. /Lajmi.net/