Teleskopi gjigant kap imazhe të galaktikës NGC 1055, motrës së Rrugës së Qumështit (Video)

Teleskopi gjigant i observatorit jugor evropian (ESO) që ndodhet në pjesën veriore të Kilit, të enjten (2 mars), ka kapur ngjyra të reja të spiraleve të galaksisë NGC 1055, motrën më të vjetër të Rrugës së Qumështit, që është rreth 55 milionë vite drite larg nga Toka dhe ndodhet në Konstelacionin Cetus (Përbindëshi i detit).

Auto & Tek

04/03/2017 15:31

Fotot e kapura nga teleskopi VLT i ESO-s, tregojnë një shirit ngjyrash të yjeve, gazit dhe pluhurit,  të cilat mendohet të jetë deri në 15 përqind më e madhe në diametër në Rrugën e Qumështit, transmeton lajmi.net

ESO është organizatë ndërqeveritare për astronomi, e mbështetur nga 16 vende të Europës, Amerikës së Jugur dhe vendndodhja është në Kili. /Lajmi.net/

YouTube player