Të kesh një kohë të rregullt të gjumit mund t’i ndihmojë gratë që të mbeten shtatzënë

22:36 | 9 Tetor 2018

Një kohë e rregullt e gjumit mund të ndihmojë gratë të mbeten shtatzënë, thotë një studim.

Ato që flinin afërsisht në të njejtë kohë çdo natë ishin katër herë më shumë gjasa të riprodhoheshin brenda një viti.

Ekspertët besojnë se ora e trupit – e lidhur me disa sëmundje nëpërmjet modaliteteve të gjumit të ndërprerjes – mund të luajë një rol në fertilitetin e grave, transmeton lajmi.net.

Studiuesit amerikanë kanë kërkuar 176 gra që përpiqen të mbesin shtatzënë të mbajnë një smartwatch që monitoron nivelet e aktivitetit.

Kishte një rritje katërfish në konceptim në një vit për ata që shkonin në shtrat në të njëjtën orë kohore çdo natë.

Sipas studimit nga Universiteti i Uashingtonit në St Louis, gratë që u kthyen brenda të njëjtës periudhë 90 minutash kishin më shumë se dyfish të ngjarë të mbeteshin shtatzënë.

Dr Elizabeth Ginsburg, nga Shoqëria Amerikane për Riprodhim, tha: “Ne e dimë se gjumi i duhur është i rëndësishëm për rregullimin normal dhe funksionimin e shendetshëm. Ky studim tregon se për gratë që planifikojnë të krijojnë, krijimi i zakoneve të rregullta të gjumit mund të jetë i favorshëm. ”

Një studim i veçantë nga Universiteti i Miamit zbuloi se çdo orë gjumi të humbur shkaktoi që nivelet e testosteronit të bien me 1.5 për qind. /Lajmi.net/