Tastiera juaj është më e ndotur se sa tualeti

Shkencëtarët kanë analizuar tastierat dhe gjetën streptokoka, stafilokokë dhe patogjene të tjerë.

Fun

28/04/2018 23:33

Tastiera juaj është më e ndotur se sa bordet e tualetit. Shkencëtarët australianë në një studim të kohëve të fundit zbuluan se bordi i tualetit kishte rreth 50 baktere në dy centimetra katrorë, gjë që nuk është shumë.

Në një tastierë tipike, veçanërisht atë të përbashkët nga më shumë njerëz, situata është, nga i njëjti studim, deri 400 herë më e keqe.

Australianët nuk janë të vetmit që kanë ardhur në këto perfundim. Në një spital të Çikagos u zbulua se bakteret MRSA të nivelit të lartë në tastierë mund të mbijetonin për 24 orë.

Në spitalin e Holandës, ata studiuan njëqind tastierë që përdorën dhe gjetën 95 streptokoka, stafilokoke dhe patogjene të tjera. /Lajmi.net/