Si ti largoni minjtë nga shtëpia pa ndihmën e kurtheve apo pesticideve

22:29 | 8 Nentor 2018

Miu në shtëpi mund të shkaktojë një sërë problemesh, prej dëmtimit të murëve e deri tek shkaktimi i sëmundjes së salmonellës.

Shoqata Britanike e Kontrollit të Pesticideve thotë se është e rëndësishme që të hiqen shpejt minjtë, pasi minjtë janë të adaptueshëm, shumë të lëvizshëm dhe rriten me shpejtësi.

Si dhe duke rekomanduar kontaktimin me një kompani profesionale të kontrollit të dëmtuesve për çdo infektim të miut, organizata thotë se ju mund ta kryeni vetë punën dhe të blini helme apo kurthe të përdorimit amator, transmeton lajmi.net.

Por për ata që preferojnë të mos e përdorin këtë metodë, ekziston një alternativë që mund të ndihmojë në zgjidhjen e problemit.

“Bllokimi i vrimave me tel në formë leshi dhe çimentimi i saj do të parandalonte hyrjen e minjve”.

Gjithashtu, shoqata sugjeron tre metoda parandalimi:

1. Eliminoni zbrastësirat rreth tubave.

2. Hiqni foletë potenciale të tzre duke i mbajtur oborret dhe kopshte të pastra, duke i prerë përsëri sipërfaqet e mbipopulluara dhe duke pastruar çdo grumbull druri/ mbeturinash.

3. Mbuloni çdo mbeturinë shtëpiake ku minjtë mund të kenë qasje në të dhe mbani kapakët e mbeturinave./Lajmi.net/