Si të dashuroheni me leximin sërish

Nëse mediat sociale dhe teknologjia zënë pjesën më të madhe të kohës suaj dhe ju kanë larguar nga librat dhe leximi, ju do ta keni të vështirë që t’i riktheheni leximit, por këshillat e mëposhtme do t’ju vijnë në ndihmë.

Lifestyle

27/10/2020 16:24

Këshillat e mëposhtme do t’ju ndihmojnë që edhe ju të bëheni pjesë e këtyre grupeve dhe të ri-zgjojë tek ju sërish dëshirën për të lexuar, shkruan “EkonomiaOnline”, transmeton lajmi.net.

Ndiqni llogaritë në media të ndryshme sociale që flasin për librat. Kështu do ta keni më të lehtë të dini se çfarë librash të lexoni.

Lexoni çfarë të dëshironi. Këshillohet që të rifilloni leximin me libra që ju kanë pëlqyer edhe dikur.

Anëtarësohuni në bibliotekë. Ato janë një prej mundësive më të mira që për të lexuar libra falas në fusha të ndryshme, etj.

Bëni një listë me librat që doni të lexoni. Kështu do ta keni më të lehtë për t’i gjetur ato dhe më pas për t’i lexuar.

Provoni librat zanorë. Nëse nuk mund të përqendroheni në leximin e një libri, atëherë drejtohuni nga librat zanorë, të cilët mund t’i dëgjoni edhe duke kryer një aktivitet tjetër, si për shembull të bëni një shëtitje, të gatuani, etj. /Lajmi.net/