Si banorët e një fshati në Kent po sfidon jetëgjatësinë – Sekreti i tyre

14:01 | 13 Tetor 2021

Në moshën 89 vjeç, Margaret Cooke, e cila ka jetuar në Detling për 60 vjet, i ka mbijetuar kancerit dy herë dhe është ende në lulëzim.

Gratë që jetojnë në fshatin Detling në Kent po jetojnë më gjatë se jetëgjatësia mesatare e 83 në Angli, duke lënë shumë të pyesin se cili është sekreti i tyre, shkruan lajmi.net.

Me një jetëgjatësi mesatare prej 95, ata po njihen si më jetëgjatët në Angli. Disa shkumësojnë jetën e gjatë të banorëve që të ketë diçka në ujë.

Por 102-vjeçarja Irene Nobbs tha për Sejal Karia të ITV News se sekreti i saj është një gotë ose dy nga pikat e saj të preferuara çdo ditë.

“Më pëlqen të pi një gotë rozë”, tha ajo.

“Unë e kam atë në drekë – një gotë të vogël, jo një të madhe – dhe pastaj në mbrëmje për darkë”. “Sigurisht” ndihmon, tha ajo.

“Si mund ta shpjegoj? Trupi im ndihet i vjetër, por zemra ime është e re “.
Irene Nobbs nuk është e vetmja në këtë cep të Kentit që nuk e lejon moshën e saj të pengojë jetën.

Në moshën 89 vjeç, Margaret Cooke, e cila ka jetuar në Detling për 60 vjet, i ka mbijetuar kancerit dy herë dhe është ende në lulëzim.

Sekreti i saj është “refuzimi i dorëzimit”. “Pse duhet ta lejoj atë të më rrëzojë?” ajo tha.

“Dhe ji mirënjohës për çdo ditë që jam ende gjallë këtu. A nuk jam me fat? ” shtoi ajo.

Por si djali i saj, zonja Cooke gjithashtu mendon se uji i Detling është çelësi për jetën më të gjatë të banorëve.

Në pijetoren e fshatit, pronarët Tony dhe Kim besojnë se njerëzit janë thjesht shumë të zënë për t’u ndjerë të vjetër.

“Ata janë pa stres, janë të lumtur, i duan shëtitjet dhe mund të ketë të bëjë me ujin,” tha Kim. /Lajmi.net/