“Shtëpia” e Shqipërisë në Gjermani: Dy opsione për kuqezinjtë, rastësia me Spanjën

Në emisionin “Elitë Show”, Egi Duro, ndau për shikuesit informacionin rreth hotelit ku do të akomodohet Kombëtarja e Shqipërisë në Gjermani. I pari, Hotel am Vitalpark, pranë qytetit Kassel, rreth 80 km larg Frankfurtit dhe rreth 100 km larg Dortmundit. Në fakt, kjo është zgjedhja e dytë e Federtës Shqiptare të Futbollit, pasi preferenca e…

Sport

04/12/2023 22:57

Në emisionin “Elitë Show”, Egi Duro, ndau për shikuesit informacionin rreth hotelit ku do të akomodohet Kombëtarja e Shqipërisë në Gjermani.

I pari, Hotel am Vitalpark, pranë qytetit Kassel, rreth 80 km larg Frankfurtit dhe rreth 100 km larg Dortmundit. Në fakt, kjo është zgjedhja e dytë e Federtës Shqiptare të Futbollit, pasi preferenca e parë është një tjetër hotel, shumë pranë Dortmundit.

Shqipëria tashmë e ka prenotuar akomodiminin edhe në SportCentrum Kaiserau, por ky opsion do të behej realitet vetën nëse një tjetër përfaqësuese europiane, që është e para në listë (Shqipëria është e dyta), zgjedh të akomodohet në një hotel tjetër.

Ky kompleks sportiv është ndërtuar në zonën lindore të Ruhrit dhe ka qenë gjithmonë shtëpia e atletikës dhe futbollit westfalian. SportCentrum Kaiserau ka ekzistuar në formën e tij të tanishme që nga viti 2006.

Deri atëherë, terreni kishte kaluar disa faza zhvillimi, duke filluar në vitin 1949 me zhvendosjen e Shoqatës së Futbollit të Westphalia nga Hamm në atë që atëherë ishte Shtëpia e Rinisë Kaiserau, në Kamen. Vetëm një vit më vonë, shoqata ishte pronare e sipërfaqes prej 4.5 hektarësh.

Në vitin 1952 u bë inaugurimi i shkollës sportive. Në atë kohë kishin përfunduar zgjerimet e para, konviktet ishin shndërruar në dhoma më të vogla dhe zyra u vendos në një zonë të re.

Nga vitet 1990, u krijuan gjimnaze të ndryshme për basketboll, atletike, futboll dhe sporte të tjera. Terreni tani përfshin gjithashtu tri fusha me bar (njëra me një pistë moderne sintetike vrapimi), dy fusha me terren artificial dhe një shumëllojshmëri pajisjesh, nga dhomat e masazhit deri te lavanderia.

Nën Presidentin Hermann Korfmacher, i cili u zgjodh në vitin 2001, filloi planifikimi për zgjerimin e shkollës së mëparshme sportive. Në maj 2006 u përurua SportCentrum Kaiserau, që deri në qershor 2018 mbante me emrin SportCentrum Kamen-Kaiserau.

Përveç Shkollës Sportive, aty ndodhet edhe SportHotel dhe SportCongressCenter. Hoteli, i projektuar si një shtëpi atletësh, ofron gjithsej 48 dhoma në një nivel të lartë.

E ftuara e parë e shquar ishte kombëtarja spanjolle e futbollit në qershor 2006, e cila qëndroi në Kaiserau gjatë Kupës së Botës në Gjermani.

Falë vendndodhjes relativisht qendrore brenda Westfalisë me lidhje të shkëlqyera transporti në kryqëzimin Kamener Kreuz (me autostrada 1 dhe 2 në drejtimet veri/jug dhe lindje/perëndim respektivisht) dhe falë stacionit hekurudhor në Kamen-Methler, i cili është vetëm dhjetë minuta në këmbë larg, SportCentrum mund të arrihet shpejt dhe lehtë.