Shtatë arsyet pse rrugët në Gjermani janë më të mira se në SHBA

Gjermana njihet për “autobahn-et” e saj, apo rrugët e shpejtësisë së lartë, të quajtura në shqip si autostrada, linja që ekzistojnë që nga koha e Hitlerit e tutje.

Fun

02/04/2018 16:49

Porse, nëse do krahasonim Gjermaninë, me fuqinë më të madhe në botë, SHBA-të, atëherë sërish sipas ekspertëve Gjermania qëndron më mirë, mu për arsyet e poshtë-përmendura:

1. Pa limit shpejtësie, është vendi i vetëm në botë që ka linja rrugësh që nuk kanë asnjë limit shpejtësie, gjë që është një ëndërr për maniakët e makinave;
2. Shoferët e mirë-kualifikuar, pasi kalojnë nëper rregulla shumë strikte;
3. Rrugët janë të shtruara mirë, kurse paratë për to inkasohen nga taksat e qytetarëve dhe jo nga të hyrat e udhëtarëve;
4. Kalimi në linjën e majtë është e sanksionuar me ligje, kurse nëse ec ngadalë dënohësh;
5. Kontrollet e shpeshta të makinave;
6. Nuk sheh asnjëherë policë, por je gjithmonë i kontrolluar;
7. Nuk do paguash asgjë;

/Sovrani.info