Shkencëtari jep lajmin e madh: Ja çfarë po ndodh mes marsit dhe Tokës

Stephen Hawking thotë se një ditë mund të jetë e mundur që njerëzit të arrijnë Marsin në më pak se një orë.

Fun

06/11/2017 20:05

Fizikanti i njohur botërisht shpjegoi se raca njerëzore – ashtu si Star Trek – duhet të ketë guxim të shkojë atje ku askush nuk ka shkuar më parë, nëse dëshiron të vazhdojë të jetojë edhe për një milion vjet, tha ai të dielën.

Sipas Prof Hawking, bota do të largojë njerëzit në vitin 2600, kur konsumi i energjisë mund ta kthejë planetin në një top zjarri të ftohtë. Por falë migrimit hapësinor, ne mund të arrijmë një ditë në Mars dhe Plutoni brenda një dite. Prof Hawking tha në Samitin Tencent WE në Pekin: “Ideja që qëndron pas kësaj risie është që të ketë udhëtimin nanocraft në rreze të lehta.

“Një sistem i tillë mund të arrijë Marsin në më pak se një orë, ose të arrijë Plutonin brenda një dite, të kalojë Voyager në më pak se një javë dhe të arrijë Alpha Centauri në pak më shumë se 20 vjet”, vazhdoi ai.

Migracioni hapësinor mund të bëhet i mundur përmes iniciativave të tilla si Breakthrough Starshot, një përpjekje e mbështetur nga Hawking për të arritur Alpha Centauri – sistemi yll më i afërt me tokën tonë. Nëse programi bëhet realitet, një hetim nanocraft do të jetë në gjendje të arrijë yllin më të afërt të Sistemit Diellor brenda një brezi të vetëm.