Shkencëtarët e quajnë ‘budallallëk’ modifikimin gjenetik të njerëzve

Njerëzit e parë të modifikuar gjenetikisht -foshnjet vajza binjake- mund të jenë ndryshuar në një mënyrë që shkurton jetëgjatësinë, sugjeron hulumtimi i fundit.

Fun

04/06/2019 10:13

Profesori Jiankui e tronditi botën kur ndryshoi gjenetikisht binjaket për t’u dhënë atyre mbrojtje kundër HIV-it.

Por një studim i ri tregon se njerëzit të cilët natyrisht kanë mutacion që po përpiqej ta rikrijonte Jianku, kishin shumë më shumë gjasa të vdisnin të rinj.

Ekspertët thanë se veprimet e profesorit ishin “shumë të rrezikshme” dhe “budallallëk”.