Shkenca: Personat që përtojnë të zgjohen nga gjumi janë më inteligjentë

18:08 | 10 Korrik 2019

Joshja për vazhdimin e gjumit është diçka me të cilën jemi përballuar të gjithë, por shumica duam ta luftojmë atë.

Por, krahas anës negative, ka një gjë të mirë nëse përballeni me një situatë të tillë. Sipas shkencës, personat që përtojnë të zgjohen nga gjumi janë më inteligjentë, transmeton lajmi.net.

Këtë e pohon një studim britanik, i cili bën thirrje për të analizuar paraardhësit tanë.

Sipas hulumtuesve, shekuj më parë njerëzit kanë fjetur herët dhe janë zgjuar herët. Një praktikë e tillë ka qenë pjesë e njerëzve që në idil të tyre.

Por, për kohët e sotme, ekspertët thonë se njerëzit që nuk duan ta fillojnë ditën herët, po i përshtaten jetës moderne. /Lajmi.net/