Shkenca e konfirmon: Njerëzit shkëmbejnë energji me njëri tjetrin

Një grup biologësh të Universitetit Bielefeld, kanë bërë një zbulim mjaft të rëndësishëm, duke treguar se, për bimët, mund të jetë një burim alternativ energjie, edhe bima tjetër.

Fun

23/11/2016 10:31

Ky zbulim mund të ketë ndikim të rëndësishëm në të ardhmen e bioenergjisë, duke siguruar kështu se edhe njerëzit mund të marrin e japin energji nga njëri tjetri, në të njëjtën mënyrë!

Lulet duan dritë dhe ujë që të rriten dhe njerëzit nuk funksionojnë shumë ndryshe nga to! Trupat tanë janë si sfungjeri: “Është pikërisht kjo arsyeja pse disa njerëz nuk ndihen rehat në grupe të caktuara ku ka një ngatërrim energjish dhe emocionesh” – ka thënë psikologia Dr. Olivia Bader.

Sot, studimi është bërë te bimët. Nga eksperimentimi me kultivimin e një alge jeshile, u pa se rritja e saj mund të vazhdonte edhe e ndikuar nga energjia e fqinjëve të saj, bimëve të tjera. Kjo është hera e parë që konfirmohet diçka e tillë në organizmin e bimës dhe profesorët janë të sigurt që, disa vite më vonë, kur studimet mbi energjinë të përparojnë, do të shihet diçka e ngjashme edhe për qeniet njerëzore.