Russell dështon në testit e parës pas përfundimit të sezonit

Esteban Ocon kryesoi testimin pas sezonit të Formula 1 për Alpine në Abu Dhabi pasi George Russell u rrëzua nga seanca pas një dështimi në Mercedesin e tij. Dita e fundit e aksionit në pistë të sezonit 2023 ofroi një mundësi për ekipet për t’u dhënë përvojë pilotëve të rinj dhe për prodhimin e gomave…

Auto & Tek

29/11/2023 18:36

Esteban Ocon kryesoi testimin pas sezonit të Formula 1 për Alpine në Abu Dhabi pasi George Russell u rrëzua nga seanca pas një dështimi në Mercedesin e tij.

Dita e fundit e aksionit në pistë të sezonit 2023 ofroi një mundësi për ekipet për t’u dhënë përvojë pilotëve të rinj dhe për prodhimin e gomave Pirelli për të marrë të dhëna shtesë.

Ekipet ishin të detyruara të dërgonin një pilot të ri, i cili ka bërë jo më shumë se dy starte të çmimeve të mëdha, në rrugën e duhur së bashku me të paktën një nga drejtuesit e tyre të themeluar me superlicencë.

Ocon i Alpine ishte më i shpejti me 1:24.393, duke kaluar në krye të Pato O’Ward, i cili është konfirmuar si pilot rezervë i McLaren për sezonin e ardhshëm, me 0.269 sekonda.