Reagojnë banorët e ndërtesave përreth ‘Elbasan Arena’

Banorët e ndërtesave përreth stadiumit ‘Elbasan Arena’, kanë reaguar pas vendimit që gjatë ndeshjes Shqipëri – Serbi, të jetë nga një polic nëpër ballkonet e tyre.

Sport

30/09/2015 16:48

Qytetarët të cilët banojnë në këto objekte janë shprehur të revoltuar me vendimin e organeve përgjegjëse për sigurinë në këtë ndeshje, duke thënë se një veprim i tillë i barazon ata me kriminelët e mundshëm, shkruan Panorama Sport.

“Nuk mund ta imagjinoj që të vijë policia në ballkonin tim dhe të më ruajë gjatë gjithë kohës se çfarë bëj në shtëpinë time. Nuk ka logjikë! Jemi shumë dakord me masat për këtë ndeshje, por jo të shkohet deri aty sa të ‘dhunohemi’ dhe të na vijnë në shtëpi”, shprehet njëri prej banorëve. Një tjetër pohon se nëse do të jetë kështu, do të dalë fare nga shtëpia atë ditë dhe do ta shohë ndeshjen jashtë.

“Nëse vërtet në ballkon do na vijë një polic, më mirë zgjedh të mbyll derën dhe të dal me familjen ta shoh ndeshjen jashtë. Ne po trajtohemi sikur jemi kriminelë dhe do bëjmë trazira. Më duket e pakuptimtë kjo gjë, por shpresoj që të mos jetë e vërtetë që do na vënë polic brenda në shtëpi. Më duket si shaka e gjitha kjo”, pohon një banor i një pallati pranë stadiumit. Një tjetër shprehet se nuk mund të arrihet deri në këtë pikë, por bie dakord që për interes të ndeshjes të merret çdo masë për të eliminuar trazirat.

“Jam dakord që policia dhe shteti të marrë të gjitha masat për këtë ndeshje, të bëjë kontrolle dhe të mos lejojë ata që nuk janë pjesëtarë të familjes të shohin ndeshjen. Për ne që banojmë këtu të marrë çdo informacion dhe secili prej nesh të mbajë përgjegjësi edhe penale nëse nga ballkonet tona ndodh ndonjë incident. Por, më duket një masë ekstreme të sjellin polic në shtëpi, sepse nuk po na trajtojnë si shqiptarë. Nuk e di çfarë të them, por nëse e kanë vendosur ta sjellin policin në shtëpi, jemi të detyruar t’i hapim derën”, u shpreh një tjetër qytetar.