Radar ushtarak në Kopaonik (Video)

Lajme

19/12/2015 20:38

Serbia ka rinovuar radarët e saj ushtarak në Kopaonik, e me këtë ka lëvizur edhe vijën e kufirit që ndan Kosovën me shtetin fqinj.

Kështu të paktën thotë eksperti i sigurisë Avni Islami dhe gjeografi Florim Isufi, duke u bazuar në të dhënat e mbledhura nga puna e tyre kërkimore.

Profesori Florim Isufi në bashkëpunim edhe me profesorin dhe deputetin Shpejtim Bulliqi thonë se sipas pamjeve satelitore aty vërehet objekti gjeografik.

Pika e Kopaonikut ka edhe një histori të saj ushtarake që e shpjegon eksperti i sigurisë, Avni Islami.

Islami thotë se nga ajo pikë e radarëve ushtarakë që ka një rreze veprimi 400km, përveç që kontrollon Kosovën, ajo arrin të kontrolloj edhe komplet Mesdheun.

Ri-ndërtimi i pikës së Kopaonikut, ka shfaqur edhe një problem tjetër, e që sipas hulumtimit nga Isufi dhe Bulliqi, kufiri në gjeoportalin e Serbisë ka lëvizur për 260 deri 280 hektarë brenda territorit të Kosovës./Gazeta Tribuna/

YouTube player