Të Infektuar: 37.792

Të Shëruar: 23.274

Të Vdekur: 975

Pse kimia e fortë nuk është gjithmonë e barabartë me një marrëdhënie të përjetshme

16:31 | 31 Korrik 2020

Një analizë e divorcit tregoi se gati gjysma e çifteve shpërthen për shkak të pritjeve jorealiste.

Konceptet e gabuara mund të lindin për shkak të punës aktive të hormoneve në periudhën e parë të marrëdhënieve, ose siç thonë psikologët, periudha e kimisë, transmeton lajmi.net.

Kjo fazë mund t’i bëjë njerëzit të verbër dhe vetëm kur të shkojë do të kuptojnë që partneri i tyre nuk është aq ideal sa menduan.

Statistikat thonë se kimia në një marrëdhënie nuk ka të bëjë me dashurinë, ka të bëjë me pasionin dhe tërheqjen.

Why Strong Chemistry Doesn’t Always Equate to a Lifelong Relationship

Gjatë studimit, shkencëtarët u kërkuan më shumë se 300 njerëzve të përgjigjen në pyetjen se çfarë do të thotë kimi në një lidhje për ta.

Rezultatet flasin vetë: vetëm 9% e burrave dhe grave e shoqëruan këtë periudhë me “dashuri”. Përgjigjet si “reagimet biologjike” dhe “dëshira e ndërsjellë” u dhanë rreth 3 herë më shumë.

Ju nuk e dini se si ndiheni vërtet për një person.

Why Strong Chemistry Doesn’t Always Equate to a Lifelong Relationship

Siç rezulton, ne mund ta ndajmë dashurinë në 3 faza të dallueshme: epsh, tërheqje dhe lidhje, sipas Helen Fisher, një antropologe biologjike në Universitetin Rutgers.

Faza e parë, të cilën jemi mësuar ta quajmë “kimi”, nuk është asgjë tjetër përveç punës së estrogjenit dhe androgjenit, hormonet femra dhe mashkull, të cilat bazohen në motivimin biologjik për riprodhim.

Më pas, mund të rezultojë se pritjet e të dy partnerëve ishin të gabuara.

Why Strong Chemistry Doesn’t Always Equate to a Lifelong Relationship

Vetëm më vonë, kur hormonet të jenë qetësuar, do të kuptoni se si ndiheni në të vërtetë për njëri-tjetrin. Ju mund të vendosni që partneri juaj nuk është aq i përsosur sa dukeshin në fillim.

Ju mund ta mbani pasionin të vazhdojë më gjatë.

Why Strong Chemistry Doesn’t Always Equate to a Lifelong Relationship

Është e mundur të mbash pasionin në një marrëdhënie të fortë, edhe pas periudhës së kimisë. Mundohuni të veproni sikur është një nga takimet tuaja të para.

Mbajini duart më shpesh, përqendrohuni te prekja e dashur dhe gjeni kohën për të kaluar me partnerin tuaj, duhet të jetë e thjeshtë, por efektive. /Lajmi.net/