Të Infektuar: 57.317

Të Shëruar: 50.487

Të Vdekur: 1.447

Përse turbinat e erës i kanë tre teha? (Video)

16:54 | 22 Korrik 2017

Njerëzit e kanë shfrytëzuar fuqinë e erës për qindra vite, e më e vjetra turbinë është zbuluar në Persi dhe është 1000 vjeç, transmeton lajmi.net

Megjithatë që nga ajo kohë turbinat e erës kanë evolvuar dhe janë krijuar ‘përbindësha’ që ndriçojnë një qytet të tërë.

Turbinat e zakonshme vijnë në forma dhe dizajne të ndryshme, por çka për turbinat e erës me tre teha? Çka e shkakton rrotullimin e tyre?

Sa është madhësia dhe cila është arsyeja e ndërtimit të tyre në atë formë?

Për çka shërben secili teh i turbinës? Këto dhe shumë detaje të tjera mund t’i mësoni në videon më poshtë. /Lajmi.net/