Partneri mban komunikim me ish-in e tij, këto veprime duhet t’i bëni

Të gjithë njerëzit kanë një histori dashurie në të kaluarën e tyre. Edhe pse është e kuptueshme të jesh pak xheloz, kur partneri mban akoma lidhje me ish-in, nëse ke një marrëdhënie stabël me të, nuk ka pse të shohësh gjëra, aty ku realisht nuk ekzistojnë.

Fun

01/06/2019 18:35

Ju duhet të kuptoni se kjo zakonisht është normale. Kjo nuk është domosdoshmërish një gjë e keqe. Tani gjëja kryesore është të qetësoheni, të mbani komunikim të mirë me partnerin tuaj, të punoni emocionalisht dhe të aplikoni 5 këshillat e mëposhtme:

Cila është arsyeja e kontaktit?

Ka disa arsye pse partneri juaj mund të mbajnë komunikim me ish-in. Është shumë e mundshme që të dy kanë  vendosur t’i japin fund marrëdhënies së tyre në një mënyrë të mirë dhe kjo është arsyeja pse ata vazhdojnë të trajtojnë njëri-tjetrin si miq. Ju nuk duhet të keni ndonjë motiv për t’u bërë xheloz, sidomos kur ai ju thotë se ju do. Ju duhet të keni besim se kjo ndjenjë është e vërtetë dhe askush, përveç vetes, nuk ka fuqinë ta ndryshojë atë.

Jini të ndershëm me ndjenjat tuaja!

Është e rëndësishme që të jeni të sinqertë dhe të shprehni secilën nga ndjenjat tuaja, t’i tregoni atij gjithçka që ju shqetëson për miqësinë që ka me ish-in e vet.

Shiko! Është tjetër gjë të jesh i sinqertë dhe krejt tjetër të qortosh pa kuptim; Ju duhet të mbani një komunikim të sigurt në të cilin nuk ka hapësirë ​​për diskutime, në këtë mënyrë ai mund të shpjegojë pse ai është ende në kontakt me këtë person.

Vendosni kufij!

Çdo marrëdhënie ka gjëra të mira dhe të këqija, dhe kjo është arsyeja pse krahasimi i një lidhje me tjetrën kurrë nuk do të jetë një gjë e mirë. Kuptoni se e kaluara ju ka sjellë në këtë pikë, e duhet të tregojë se ju jeni një i pjekur dhe të mos bëni  gabime duke bërë krahasime absurde mes jush dhe ish-ave të partnerit/es.

Vendosni kufij

Është në rregull nëse komunikojnë në datat e rëndësishme si ditët e tyre të lindjes, por nëse ata flasin së bashku vazhdimisht dhe kjo ju bën të ndiheni keq, thjesht thuajini atyre. Ju duhet të mbani mend se kur flisni me të, do të jenë në gjendje të vendosin kufijtë që për asnjë arsye  nuk duhet të tejkalohen.

Mos harroni se ju jeni i pranishmi i i tij

Gjëja e rëndësishme tani është që ju të kuptoni se ai ka zgjedhur tashmë se kush dëshiron të jetë në këtë moment të jetës së tij dhe ky person je ti.  Besoni atë, atë që partneri thotë dhe i jep atij sigurinë që të jetë me ty. Mos e mbytni veten duke menduar për të kaluarën, përqëndrojeni energjinë në të tashmen dhe së bashku krijoni një të ardhme më të mirë.