Të Infektuar: 1052

Të Shëruar: 820

Të Vdekur: 30

Ocado investon 17 milionë funte në ferma “vertikale”

14:32 | 11 Qershor 2019

Ocado ka investuar 17 milionë funte në zhvillimin e fermave të ashtuquajtura “vertikale”.

Firma, e cila furnizon ushqimin e blerë online nga Waitrose, planifikon të rrisë bimët dhe zarzavate me gjethe afër qendrave të shpërndarjes, raporton “Bbc”, transmeton lajmi.net.

Ka bërë dy investime në bujqësinë e brendshme. Njëra është një ndërmarrje e përbashkët me 80 Acres, një biznesi vertikal në fermën amerikane dhe Priva, një firmë holandeze që ofron teknologjinë e kontrollit të klimës.

Gjithashtu ka blerë një pjesë në Jones Food në Scunthorpe.

Shefi ekzekutiv i Ocados Tim Steiner tha se donte që perimet të rritura në fermat të dorëzoheshin në kuzhina brenda një ore të marrjes. /Lajmi.net/