Të Infektuar: 5237

Të Shëruar: 2462

Të Vdekur: 112

Njihuni me hidrocentralet më të mëdha në botë (Video)

14:22 | 17 Korrik 2017

A keni dëshirë të njiheni me hidrocentralet më të mëdha në botë?

Lajmi.net më poshtë ju sjell listën e vendeve që posedojnë këto hidrocentrale:

Krasnoyarsk, Rusi – 124 m dhe gjeneron 6,000 MW

Sayano-Shushenckaya, Rusi- 217 m dhe gjeneron 6400 MW, është hidrocentrali më i madh në Rusi

Longtan, Kinë –  217 m dhe gjeneron 6,426 MW

Xianxhiaba,  Kinë – i aftë të prodhojë 6,448 MW

Grand Coulee, USA- I krijuar në lumin kolumbian, është hidrocentrali më i madh në Amerikë, me kapacitet prej 6,809 MW.

Tucurui, Brazil- I hapur në vitin 1984, prodhon 8,370 MW dhe ka 25 turbina.

Guri, Venezuelë- përveç që prodhon 10,235 MW, gjithashtu është ndër 11 krijimet më të mëdha nga lumenjtë në botë të bëra nga njeriu.

Xiluodo, Kinë- Prodhon 13,860 MW dhe ka 18 turbina.

Itaipu, Paraguai, Brazil- prodhon 14,000 MW dhe ka 20 turbina që nga viti 1984.

”Three Gorges, Kinë- është hidrocentrali më i madh në planet, prodhon 22,500 MW.

Në videon më poshtë do të keni pamje të këtyre hidrocentraleve si dhe të dhëna më të detajuara për secilën prej tyre. /Lajmi.net/