Të Infektuar: 70.185

Të Shëruar: 60.333

Të Vdekur: 1.616

Njihuni me dhjetë centralet më të mëdha të paneleve diellore në botë (Video)

13:57 | 16 Korrik 2017

Energjia diellore po rritet me një shpejtësi jashtëzakonisht të shpejtë.

Sistemi solar po bëhet opsioni më i dëshirueshëm për sigurimin e energjisë në vendet në zhvillim.

Përparimet në teknologji shkaktuan që kosto e energjisë diellore të binte përreth 75% në periudhën 2009-2014, duke e bërë atë shumë tërheqës për qeveritë që kërkonin mënyra të besueshme dhe të lira për të nxitur zhvillimin e tyre.

Ato njëkohësisht janë në garë me njëra tjetrën që për çdo vit të zhvillojnë më shumë shtetin e tyre, si dhe të mbrojnë ambientin e tyre, shkruan lajmi.net

Më poshtë do të njiheni me dhjetë vendet me centralet më të mëdha të paneleve diellore në botë:

Antelope valley solar ranch

Agua caliente solar project

Cestas solar farm

Charanka solar park

Copper mountain solar facility

Huanche hydropower golmud solar park

Desert sunlight solar farm

Topaz solar farm

Solar star (I dhe II)

Longyangxia dam solar park

Në videon më poshtë do të mund të njiheni detajisht me secilën prej tyre. /Lajmi.net/