Të Infektuar: 18.345

Të Shëruar: 15.198

Të Vdekur: 669

Një delfin robot mund të ndihmojë në përfundimin e robërisë së kafshëve

19:55 | 16 Tetor 2020

Delfini robot mund ti zëvendësojë kafshët që mbahen të mbyllura në parqe të ndryshme.

Delfinin ultra-realist kushton midis 2.5 milionë deri në 4.2 milionë euro dhe shpreson se do të përdoret në filmat e Hollywood-it, transmeton lajmi.net.

“Janë rreth 3 mijë delfinë aktualisht në robëri që përdoren për të gjeneruar disa miliarda dollarë vetëm për përvojat e delfinëve. Dhe kështu kam shprehur dëshirë për të mësuar rreth delfinëve”, tha themeluesi i Edge Innovations Walt Conti.

Walt Conti, founder of Edge Innovations, controls an animatronic dolphin at the company’s warehouse in California

Animatronics mund të rikthejë audiencat e fikura nga parqet duke përdorur kafshë të gjalla, tha Conti. Rreth 20 vende evropiane tashmë kanë ndaluar ose kufizuar praninë e kafshëve të egra në cirk.

Edge gjithashtu bëri krijesat ujore të përdorura në filmat e njohur hollivudian “Free Willy”, “Deep Blue Deti” dhe “Anaconda”. /Lajmi.net/