Nga 31 tetori do të përfundojë prodhimi i kompjuterëve me Windows 7

 Të premten më datë 31 tetor është dita e fundit në të cilën Microsoft do të shesë licenca të Windows 7 për prodhuesit e kompjuterëve. Pas ditës së premte çdo gjë do të shkojë për Windows 8.1, të paktën për tregun e konsumatorëve.

Auto & Tek

28/10/2014 13:44

Këtë vit, Halloween do të jetë më i frikshëm se zakonisht për adhuruesit e kompjuterëve.

Kompjuterët me Windows 7 Profesional do të vazhdojnë të prodhohen për bizneset, si dhe çdokush tjetër që preferon të paguajë për një model premium të Windows 7. Por prodhuesit nuk do të kenë më akses në Windows 7 Home Basic, Home Premium ose Ultimate pas kësaj jave.

 Me theksin e fuqishëm tek ekrani Start, ndërveprimi me prekjen, dhe një ndërfaqe të re moderne, shumica e përdoruesve desktop hezitonin të kalonin në Windows 8.1. Por kjo së shpejti mund të ndryshojë teksa Microsoft zbuloi Windows 10 me përqendrim në ndërfaqen e desktopëve tradicionalë.

 Microsoft akoma nuk ka caktuar një datë përfundimi për Windows 7 Professional për bizneset, por ne nuk presim të shohim ndonjë ndryshim deri sa të vijë version final i Windows 10. Bizneset dhe departamentet IT kanë shfaqur shumë pak interes për Windows 8 dhe tashmë po presin Windows 10.

/pcworld.al