Ndriçoni njollat ​​e moshës për të zbuluar një shkëlqim rinor

Plakja ofron mjaft përfitime, besim më të madh, më shumë mençuri, dhe shumë gjëra të tjera.

Lifestyle

26/10/2020 19:00

Gjatë plakjes njollat ​​e moshës, zona beninje dhe të rrafshëta të hiperpigmentimit, zakonisht shfaqen në duar dhe fytyrë, më së shpeshti në ballë, transmeton lajmi.net.

Këto qime të nxira, kafe ose gri quhen gjithashtu “njolla dielli” sepse ato ndodhin kryesisht si rezultat i dëmtimit të diellit.

Rrezet ultraviolet (UV) aktivizojnë qelizat që prodhojnë pigmente të lëkurës, të quajtura melanocite. Ekspozimi i tepërt në UV dëmton melanocitet, duke bërë që ato të heqin pigmentin e tepërt (i quajtur ndryshe melaninë) ose të grumbullohen së bashku dhe të formojnë njolla të errëta në lëkurë.

Zgjidhja 1: Rritni antioksidantët tuaj.

Antioksidantët janë gjithmonë të mirë brenda për efektin kundër plakjes, por ne gjithashtu mund të përfitojmë nga jashtë nga këta përbërës të pastrimit të radikalëve të lirë.

Vitamina C, acid L-askorbik në veçanti, është shumë e mirë për të përmbysur hiperpigmentimin për shkak të efekteve të saj zbardhuese.

Zgjidhja 2: Provoni beta-glukanin.

Njollat ​​e moshës zakonisht sinjalizojnë një grumbullim të mbeturinave midis dermës dhe epidermës.

Rekomandohet përdorimi i beta-glukanit lokal (një fibër e tretshme që gjendet në tërshërë që stimulon rinovimin e qelizave të lëkurës) për të pastruar mbeturinat, për të rritur qarkullimin dhe për të riparuar dëmtimet në shtresën e lëkurës.

Zgjidhja 3: Bastisni frigoriferin.

Mos kërkoni më shumë se frigoriferin tuaj për luftëtarët e moshës. Kosi, për shembull, përmban acid laktik, i cili lehtëson dhe shtreson lëkurën.

Paralajmërim: Mos e vendosni maskën e kosit në lëkurën e djegur nga dielli ose të djegur nga era, ose nëse kohët e fundit keni depiluar fytyrën, sepse mund të shkaktojë acarim të mëtejshëm.

Zgjidhja 4: Përdorni enzimat.

Enzimat natyrore të ushqimit, kur aplikohen në lëkurë me kalimin e kohës, përshpejtojnë shtresimin e qelizave të vdekura në sipërfaqen e lëkurës, e cila më pas stimulon formimin e qelizave të reja të lëkurës.

Zgjidhja 5: Shmangni diellin.

Kjo mund të duket e qartë, por ruajtja e lëkurës tuaj nga dielli bëhet gjithnjë e më e rëndësishme pasi të shfaqen njollat ​​e moshës.

Sapo hiperpigmentet e lëkurës tuaj ose të grumbullojnë melaninë, gjithmonë duhet të mbani mbrojtje nga dielli, përndryshe njollat ​​do të kthehen përsëri. /Lajmi.net/