Mustafa uron Merkel në Ditën e Bashkimit të Gjermanisë

Kryeministri i Republikës së Kosovës, Isa Mustafa, në 25 vjetorin e bashkimit të Gjermanisë, i ka dërguar një telegram urimi Kancelares Federale të Gjermanisë, Angela Merkel.

Lajme

03/10/2015 16:40

Në telegram, kryeministri Isa Mustafa, në emër të Qeverisë dhe të qytetarëve të Republikës së Kosovës, ka shprehur urimet më të përzemërta në këtë ditë të shënuar historike për popullin gjerman, Evropën e bashkuar dhe mbarë botën demokratike.
Duke vlerësuar rolin që pati rrëzimi i Murit të Berlinit dhe Dita e Bashkimit të Gjermanisë më 3 Tetor 1990, kryeministri Mustafa thekson se kjo është ditë e shpresës dhe e triumfit të vlerave demokratike perëndimore në mbarë Evropën dhe më gjerë.
Kryeministri Isa Mustafa po ashtu theksoi rëndësinë që e patën për popullin e Kosovës ngjarjet që quan në bashkimin e Gjermanisë, të cilat frymëzuan qytetarët e Kosovës që me mjete demokratike të realizojnë aspiratat e tyre për Liri, Pavarësi dhe Demokraci, e që u kurorëzuan me çlirimin e Kosovës dhe shpalljen e shtetit të pavarur dhe sovran, më 17 Shkurt 2008.
Në këtë ditë historike, kryeministri Mustafa, shprehu mirënjohjen e përhershme të popullit të Kosovës për mbështetjen që Gjermania ka dhënë dhe po vazhdon të jap për Republikën e Kosovës, duke theksuar përkushtimin e Qeverisë së Kosovës për fuqizimin e bashkëpunimit dhe partneritetit strategjik ndërmjet dy vendeve. /lajmi.net