Të Infektuar: 14119

Të Shëruar: 10546

Të Vdekur: 563

Mulliqi shfaq “balerinat energjike” në Rumani

18:19 | 6 Prill 2014

luan-mulliqi (1)

Skulptori nga Kosova, Luan Mulliqi ka hapur ekspozitën e tij në Galerinë Triada të qytetit Timishoara në Rumani. Prezantimi i 20 skulpturave në bronz ka zgjuar interesim tek shumë artdashës dhe media rumune.

Skulptori kosovar gjatë fjalës së tij ka përkujtuar miqësinë tradicionale në mes të shqiptarëve dhe rumunëve, duke filluar kështu nga princesha e kulturës evropiane – Dora d’Istria, e deri te personalitetet e komunitetit shqiptar në Bukuresht, në krye me Asdrenin.

“Popujt tonë i lidh një miqësi e gjatë, posaçërisht në fushën e kulturës, e cila arriti kulmin në fund të shekullit të 19-të. Kulturat tona e kanë të përbashkët Princeshën e Kulturës Evropiane – Dora d’Istria, e cila ishte me prejardhje shqiptare dhe e lindur në Bukuresht”, ka thënë Mulliqi në hapjen solemne të ekspozitës.

Në fund të fjalës së tij, Mulliqi ka ftuar dy artistë nga Rumania që të jenë mysafirë në rezidencën e tij artistike në Prishtinë.

Një mikpritje të mirë, Mulliqi e ka pasur edhe nga Sorina Jecza drejtoreshë e Galerisë Triade, e cila tregoi që është hera e parë që në Rumani shfaq punën e tij një artist shqiptar.

“Mulliqi është skulptor i shkëlqyeshëm me stil të veçantë dhe një intelektual i madh. Ky është vetëm një fillim i mbarë dhe shpresoj se ky bashkëpunim do të rritet mes nesh”, ka thënë Jecza.

Ndërsa kritiku i artit, Marcel Olcea tha se “origjinaliteti krijues i balerinave energjike të Mulliqit tregon se është një artist i madh i skulpturës bashkëkohore”.

(KosovaPress)