Mos e hapni këtë mesazh që ju vjen në WhatsApp

Një mesazh që po qarkullon tek shërbimi për mesazhe WhatsApp synon të marrë të dhënat personale të përdoruesve.

Auto & Tek

09/02/2016 23:04

Mesazhi është në formën e një lidhje që duket sikur ka ardhur nga një mik i juaji. Po të klikoni tek kjo lidhje, kaloni automatikisht tek një uebsajt i rremë, i cili përmban oferta me ulje çmimesh nga marka të famshme.

Përdoruesve më pas u kërkohet të regjistrojnë të dhënat personale, si emri, adresa e postës elektronike, numri i telefonit dhe adresa, duke e bërë më të lehtë për piratët kibernetikë të vjedhin të dhënat. Përdoruesve pastaj u kërkohet që të dërgojnë të njëjtin mesazh tek 10 miq, kështu do të përfitojnë ulje nga kompania Zara dhe Starbucks.

Një mesazh i tillë jo vetëm që vjedh të dhënat e përdoruesve, por edhe fut virusa në telefonin tuaj duke e bërë më të lehtë vjedhjen e identitetit të përdoruesit ose marrjen e detajeve të llogarisë bankare. /portalb/