Të Infektuar: 3508

Të Shëruar: 1902

Të Vdekur: 75

Miniera e Bitcoin konsumon katër herë më shumë energji se miniera e arit

11:36 | 7 Nentor 2018

Vetëm miniera e një metali i tejekalon shpenzimet e energjisë për minimin e bitcoin deri më tani.

Një i ri studim i Institutit Ridge Oak në Ohajo , SHBA , siguron energjinë e nevojshme për minierat e Bitcoin dhe mbi metalet e çmuara.

Është llogaritur se sa shumë megajoule (MJ, një milion joule) nevojiten për secilën gërmim të një bitcoin, transmeton lajmi.net.

Një dollar në Bitcoin kërkon 19 MJ. Për të marrë ari me vlerë një dollar, ju duhet vetëm 5 MJ.

Bilanci i energjisë nuk duket shumë më mirë me të tjera kripto-valuta. Në Litecoin është 15 MJ, në Monero 11 MJ dhe në Ethereum 9 MJ. Për krahasim, për të ngrohur dhjetë litra ujë të lëngshëm nga 0 në 100 gradë Celsius, nevojitet 4.2 MJ.

Përveç ari, metalet e tjera janë më efikase për energji sesa kripto-valutat. /Lajmi.net/