Të Infektuar: 14119

Të Shëruar: 10546

Të Vdekur: 563

Microsoft dëshiron të lexojë valët e trurit të njerëzve për sistemin e minierave të kriptovalutës

17:33 | 29 Prill 2020

Microsoft ka propozuar një metodë për të gjeneruar kriptovalutën duke monitoruar aktivitetin e trurit të njerëzve dhe të dhëna të tjera biometrike personale.

“Sistemi kriptovalutë duke përdorur të dhënat e aktivitetit të trupit” përshkruan se si një person mund të bashkëngjiste sensorë të ndryshëm në trupin e tij për të fituar kriptovalutën përmes një procesi të njohur si minierë, transmeton lajmi.net.

Minierat e kriptovalutës si bitcoin zakonisht përfshijnë kushtimin e sasive të mëdha të përpunimit të kompjuterit për të zgjidhur probleme komplekse matematikore.

Microsoft përcakton një mundësi alternative për kriptovalutën e minierave duke e bërë atë në vend të një “veprimtarie të trupit të njeriut të lidhur me një detyrë” dhe monitorimin e rezultatit me sensorë biometrikë.

Sistemi i minierave do të përfshijë lidhjen e një pajisjeje në sensorë të ndryshëm në trup që zbulojnë aktivitetin e kërkuar nga përdoruesi për të gjeneruar kriptovalutën.

Sensorët e mundshëm të përdorur për të ndjekur aktivitetin përfshijnë skanerët MRI, kamerat e nxehtësisë dhe sensorët e rrahjeve të zemrës dhe infra të kuqe.

Ajo nuk specifikon me cilën kriptovalutë do të funksiononte sistemi, megjithëse mund të përdorë një rrjet tërësisht të ri të pagesave digjitale, bazuar në një bllokues të zhvilluar posaçërisht për të.

Microsoft nuk iu përgjigj menjëherë një kërkese për koment nga The Independent nëse planifikon të zhvillojë teknologjinë. /Lajmi.net/