Mesazhi i bukur i Stephen Hawking për këdo që është me depresion

9:01 | 14 Shtator 2018

Stephen Hawking, i njohur mirë për punën e tij në fizikën teorike, ka qenë një ndër mendjet më të ndritura të kohës sonë.

Ai lindi më 8 janar 1942, në Oksford, Angli. Si një fëmijë i vogël, ai donte të studionte matematikën, por sapo filloi kolegj, ai studioi Shkencat Natyrore. Gjatë vitit të tij të parë në Kembrixh në moshën 21-vjeçare, Hawking filloi të ketë simptoma të ALS (skleroza laterale amyotrophic). Mjekët i dhanë atij dy vjet e gjysmë për të jetuar, transmeton lajmi.net.

Gjatë gjithë jetës së tij, Hawking ka mësuar, hulumtuar dhe pajisur botën me mesazhe të bukura. Ai njëherë tha se pritjet e tij u reduktuan në zero kur iu dha diagnoza e ALS. Që atëherë, çdo aspekt i jetës së tij kishte qenë një bonus deri në vdekjen e tij në fillim të vitit 2018.

MESAZHI I MREKULLUAR I STEPHEN HAWKING PËR ÇDO NJERI ME DEPRESION

Një nga mendjet më të shkëlqyera nuk i lejonte këto sfida të jetës për ta ndaluar atë. Ai vazhdoi të studionte. Hawking ka dymbëdhjetë grada deri më tani. Ai e ka kushtuar jetën e tij për të gjetur përgjigje rreth universit, Big Bengut, krijimit dhe teorive shkencore. Ai nuk mund të flasë ose të lëvizë. Ndërsa i lidhur me një karrocë, megjithatë, ai ka gjetur mënyra për të frymëzuar botën, duke na inkurajuar që të gjejmë misticizmin në yje. Hawking thotë:

“Mos harroni të shikoni lart në yje dhe jo poshtë në këmbët tuaja. Kurrë mos heq dorë nga puna. Puna ju jep kuptim dhe qëllim dhe jeta është bosh pa atë. Nëse jeni me fat që gjeni dashurinë, mbani mend se është atje dhe mos e hidhni tutje “.

Gjatë një leksioni në janar në Institutin Mbretëror në Londër, Hawking krahasoi vrimat e zeza me depresionin, duke e bërë të qartë se as vrimat e zeza apo depresioni nuk janë të pamundura për t’i shpëtuar:

“Mesazhi i kësaj ligjërate është se vrimat e zeza nuk janë aq të zeza sa ato janë pikturuar. Ata nuk janë burgjet e përjetshme që dikur ishin menduar. Gjërat mund të dalin nga një vrimë e zezë si jashtë dhe ndoshta në një tjetër univers. Pra, nëse ju mendoni se jeni në një vrimë të zezë, mos u dorëzoni; ka një rrugëdalje “. /Lajmi.net/