Mali i Zi nuk shqetësohet nga embargoja ruse, do të humbë 56.000 euro

Embargoja e Rusisë për importin e produkteve nga Mali i Zi do t’i dëmtojë prodhuesit malazezë për gjithsej 56.000 euro, njoftoi Ministria e Bujqësisë në Podgoricë.

Lajme

18/08/2015 17:26

“Kjo nuk është shumë që duhet t’i brengosë bujqit dhe shtetin e Malit të Zi”, tha në një prononcim për Televizionin shtetëror malazias ministri i Bujqësisë Predrag Ivanoviq.

Ai precizoi se ndalesa e importit në pjesën më të madhe ka të bëjë me kërpudhat, të ilat kapin 2 për qind të eksportit të përgjithshëm në Rusi.

Këto ditë kryeministri rus Dmitrij Medvdec dekretoi embargo për import të produkteve nga Shqipëria, Mali i Zi, Islanda dhe Lihtenshtajni, si shtete jashtë BE-së që kanë përkrahur sanksionet e Perëndimit kundër Rusisë.